Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čtvrt století...

3. 9. 2024
Naši milí příznivci a přátelé,
 
málem jsme si toho ani nevšimli, leč pravdou je, že letošní sezóna je již naše pětadvacátá, tj. čtvrtstoletí. Čtvrtstoletí na cestách do tajemství dětských duší a fantazie. Jak už to tak bývá, žádná cesta není rovná a žádná se neobejde bez kamení či výmolů. Jenže jak známo... překážky nás posouvají dál.
 
Od samého začátku jsem si vytyčil tři hlavní cíle - poctivost, spolehlivost a originalitu. Proto si na každé naší pohádce dáváme záležet a připravujeme ji minimálně půl roku až rok. Snažíme se vždy dodržet to, co vám slíbíme a věřím, že se nám to - až na malé vyjímky způsobené třeba nenadálou nemocí - daří.
 
A v neposlední řadě vždy usilujeme o zcela nový, originální příběh na základě toho, co malá dětská duše prožívá, co jí přináší radost či trápení.
 
Jako muzikant se snažím do pohádek zařadit i autorskou hudbu a nějaké to zrnko poezie. Dítě bereme jako partnera - tudíž nemáme potřebu na něj šišlat, povyšovat se, natož ho podceňovat. Dobře víme, že s otevřeným srdcem se dá od dětí naopak mnohému naučit.
 
Co nám naopak moc nejde, je propagace a sebeprezentace. Jednak už na ní nezbývá tolik sil, možná nám není úplně vlastní... Snad jsme vychovaní ve víře, že poctivá práce se prodává sama, což je samozřejmě v dnešní dravé době nesmysl. Ale nikdo učený z nebe nespadl, a tak i my se všechno stále učíme. Když nás ale někam doporučíte vy nebo se k nám přidáte na Facebook či Instagram, tak to pomůže ještě mnohem více :-)
 
Pokud nám i do dalšího čtvrt století zachováte přízeň, bude to pro nás ta největší odměna. Bez vás by totiž nebylo nic, než jen stohy popsaných papírů a nenaplněných snů. Za to vám slibujeme, že naším hlavním cílem bude i nadále přinášet do dětských, ale i dospěláckých srdcí co nejvíce radosti a lásky. Závěrem bych chtěl moc poděkovat všem, co mi s rozjezdem či dalším působením divadla Matýsek pomáhali. Bez vás bych to nezvládl.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář