Jdi na obsah Jdi na menu
 


PŘEDSTAVENÍ Smím tě políbit, než chcípnu?

16. 8. 2013

Jedná se o strhující příběh "prokletých básníků" Arthura Rimbauda a Paula Verlaina, kteří se za dva roky své práce stali fenomény světové literatury. Chtěli změnit svět a dokázali to! Inscenace se věnuje jejich neuvěřitelnému dvouletému životnímu období, které je plné emocí a zvratů.

    V hlavních rolích účinkují: Jarek Hylebrant a Michal Vaněk, dále hraje Halyna Ishchenko          
           
         Celovečerní divadelní představení Smím tě políbit, než chcípnu? mělo světovou premiéru 20. února 2008 v Jiráskově divadle Česká Lípa. Kmotrem byl filmový režisér a producent Dan Svátek, jehož film Hodinu nevíš byl promítán v roce 2009-2010 v česko-slovenských kinech a herec Jarek Hylebrant v něm hraje klíčovou postavu. (www.hodinunevis.cz)

    "Představení Smím tě políbit, než chcípnu? mne velmi mile překvapilo. I když vím, že Jarek Hylebrant je nadějný autor, přeci jen jsem bral hru, vzhledem ke zkušenostem herců i režisérky, s mírnou rezervou. Mýlil jsem se. Herci a režisérka Irena Vaňková se často blížili profesionálnímu představení velmi slušné úrovně. V každém momentě je cítit ohromné nadšení, chuť i úcta k divadlu. Během děje jsem se několikrát přistihl, že přemýšlím o postavách, době, kdy se děj odehrává, o pocitech, které z celé hry pramení. A to je pro mne jasný důkaz, že to celé prostě funguje," řekl po premiéře režisér Dan Svátek.

 

17.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář